Napoleonkovy poháry

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 ml silné rozpustné kávy
50 ml rumu
12 dlouhých cukrářských piškotů
300 g pokrájených jablek
hrst rozinek
kakao na posyp
125 g tvarohu
1 kostka Lučiny (62,5 g)
1 smetana ke šlehání
1 x smetana fix
30 g moučkového cukru
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí smícháme s rumem.

  2. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha, přidáme k vyšlehanému tvarohu a ochutíme skořicí.

  3. Do kávy krátce namáčíme přepůlené piškoty, skládáme do připravených skleniček, pak dáme vrstvu krému, na něj vrstvu jablek a opět piškoty a zbytek krému.

  4. Posypeme kakaem a rozinkami, které můžeme předtím nechat nabobtnat ve zbytku kávy. Nakonec dáme vychladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!