Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g kondenzovaného mléka (např. Salko)
100 g másla
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny najednou na vále nebo v mixeru zpracujeme (Kondenzované mléko si nejjednodušeji odvážíte tak, že si na váze odvážíte z celkového množství mouky 50 g a do toho si přiléváte kondenzované mléko, až váha ukáže celkovou váhu 150 g). Těsto dáte odpočinout na 20 min do lednice, aby máslo trochu zatuhlo.

  2. Pak si vyválíme těsto na tloušťku 2 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 minut na 180 °C. Po upečení můžeme slepovat marmeládou.

  3. Pokud budete chtít dělat pejsky, obarvěte polovinu těsta kakaem, pak vykrájejte stejný počet bílých a tmavých srdíček. Jedno srdíčko rozdělte na polovinu a přiložte jako ouška. Pak si vyválejte miniaturní kousíčky na očka a mírně je zatlačte na hlavičku. Není třeba to nijak lepit, ouška i očka po upečení dobře drží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!