Sněhové bezé s likérovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 210 g krupicového cukru
- 3 bílky
- sekané ořechy nebo barevné kuličky na sypání
- Krém:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 80 -100 ml vaječného likéru
Postup Sněhové bezé s likérovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Bílky šleháme. Jakmile se vytvoří bílá, ne moc hustá pěna, přidáme cukr a šleháme ve vodní lázni do té doby, než se cukr rozpustí a sníh je teplý, lesklý a tvoří špičky. Potom odstavíme z vodní lázně a šleháme do prochladnutí.
Prochladlou hmotu plníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech (vyložený pečícím papírem) stříkáme kulaté ploché tvary. Na plechu je posypeme barevným cukrovým máčkem či sekanými ořechy.
Pečeme velmi zvolna při teplotě cca 70 °C tak dlouho, až jdou odlepit od papíru. Vychladlé plníme dva k sobě krémem. Krém máme nejraději s vaječným likérem, ale také je dobrý krém nutelový (nutela+máslo -prošlehat), či jen oslazená pařížská nebo bílá šlehačka. Na krém utřeme máslo s cukrem a postupně zakapáváme likérem, který zašleháme do másla.
Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme. Neslepené vydrží v uzavřené krabici i měsíc a slepovat se může postupně podle potřeby.