Losos s holandskou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- sůl a pepř
- olej a máslo
- Holandská omáčka:
- 4 žloutky
- sůl a pepř
- 2 lžíce bílého vína
- šťáva z půlky citronu
- 120 g rozpuštěného másla
Postup Losos s holandskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.
Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,, šleháme metlou žloutky se solí, pepřem, citronovou šťávou a vínem. Šleháme pilně do husté pěny, pak mísu sundáme z horké lázně a postupně pomalu vléváme do pěny rozpuštěné máslo za stálého šlehání metlou. Do omáčky můžeme přidat bylinky podle chuti.