Pečený pstruh

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pstruh
7 plátků másla
sůl nebo bylinková sůl
čerstvé bylinky:
tymián
rozmarýn
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.

  2. Snítku bylinek dejte společně se 2 plátky másla do bříška.

  3. Do každého řezu dejte plátek másla a pokapejte citrónem.

  4. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušený tymián, který nasypete do každého řezu a do bříška nebo bylinkovou sůl.

  5. Dejte do pekáčku, podlijte trochou vody, přidejte plátek másla, špetku soli a pár kapek citronu a pečte v troubě na 200 °C cca 25 minut.

  6. Servírujte s vařenými nebo pečenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako oblohu můžete udělat orestovanou mrkev na nudličky na přepuštěném másle a soli. S jakýmkoliv dobrým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!