Kuřecí plátky na červených paprikách a rajčatech s těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 stehenní kuřecí řízky
1/2 většího pórku
hladká mouka na zahuštění
1 zakysaná smetana
1,5 lžíce másla
2 červené papriky
sůl
3 stvoly řapíkatého celeru
2 větší rajčata
pepř
kuřecí vývar
2-3 bobkové listy
500 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky kuchyňsky upravíme, osušíme, ze stran nakrojíme, osolíme a opepříme.

  2. Pórek nakrájíme na malé kousky a na másle jej orestujeme. Přidáme k pórku orestovat osolené a opepřené kuřecí maso. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut maso zatáhnout. Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru, pokrájené červené papriky, nakrájená rajčata a všechno uvedené koření.

  3. Maso zalijeme kuřecím vývarem a dusíme pod pokličkou po dobu 25 minut. Když je kuřecí maso měkké, vyjmeme ho i s kořením a dáme na talířek stranou. Několik proužků paprik si dáme také stranou na ozdobu.

  4. Omáčku nahrubo rozmixujeme. Nakonec rozkvrdláme v hrnku zakysanou smetanu s moukou a opatrně ji vmícháme do štávy a ještě chvíli povaříme. Omáčku dochutíme a maso vložíme zpět k omáčce. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!