Kuřecí plátky na červených paprikách a rajčatech s těstovinami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 stehenní kuřecí řízky
- 1/2 většího pórku
- hladká mouka na zahuštění
- 1 zakysaná smetana
- 1,5 lžíce másla
- 2 červené papriky
- sůl
- 3 stvoly řapíkatého celeru
- 2 větší rajčata
- pepř
- kuřecí vývar
- 2-3 bobkové listy
- 500 g tagliatelle
Postup Kuřecí plátky na červených paprikách a rajčatech s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky kuchyňsky upravíme, osušíme, ze stran nakrojíme, osolíme a opepříme.
Pórek nakrájíme na malé kousky a na másle jej orestujeme. Přidáme k pórku orestovat osolené a opepřené kuřecí maso. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut maso zatáhnout. Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru, pokrájené červené papriky, nakrájená rajčata a všechno uvedené koření.
Maso zalijeme kuřecím vývarem a dusíme pod pokličkou po dobu 25 minut. Když je kuřecí maso měkké, vyjmeme ho i s kořením a dáme na talířek stranou. Několik proužků paprik si dáme také stranou na ozdobu.
Omáčku nahrubo rozmixujeme. Nakonec rozkvrdláme v hrnku zakysanou smetanu s moukou a opatrně ji vmícháme do štávy a ještě chvíli povaříme. Omáčku dochutíme a maso vložíme zpět k omáčce. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.