Slezské řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa (může být i vepřové maso vhodné na řízky)
hrst lesních hub
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
hladká mouka (na obalení)
Bramborákové těsto:
brambory (tolik, kolik budeme dělat porcí)
vajíčko
sůl
pepř
majoránka
česnek
hladká mouka
olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny.

  2. Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce.

  3. Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou kupkou bramborákového těsta.

  4. Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!