Slezské řízky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí prsa (může být i vepřové maso vhodné na řízky)
- hrst lesních hub
- 100 g uzené slaniny
- sůl
- pepř
- hladká mouka (na obalení)
- Bramborákové těsto:
- brambory (tolik, kolik budeme dělat porcí)
- vajíčko
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- hladká mouka
- olej (na smažení)
Postup Slezské řízky
Postup přípravy receptu
-
Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny.
Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce.
Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou kupkou bramborákového těsta.
Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.