Hovězí kousky se žampiony a rajským protlakem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 700 g hovězího masa na kousky
1 balení mini žampionů (měla jsem krabičku 125 g)
sádlo
pórek
tymián
oregano
sůl
mletý kmín
1 malý rajský protlak (měla jsem 140 g)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kousky omyjeme, pokud jsou různě velké, rozkrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na půlkolečka.

  2. Dno kastrolu vhodného do trouby poklademe kousky sádla, na ně dáme hovězí kousky, osolíme a okmínujeme. Posypeme tymiánem, oreganem, přidáme pórek a žampiony a pořádně promícháme.

  3. Podlijeme trochou vody (cca do poloviny výšky masa) a dáme do trouby na cca 200 stupňů.

  4. Kontrolujeme každých 20-30 minut, v případě potřeby podlijeme vodou - aby maso nebylo ponořené, ale aby se nepřipalovalo.

  5. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak, promícháme a vrátíme do trouby na cca 15-20 minut.

  6. Podáváme s rýží a sterilovanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!