Rychlořízečky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 kg vepřové kýty (já použil plecko)
15 g soli
pepř
asi 4 PL hladké mouky
2 vejce
asi 1,5 hrnku strouhanky
sádlo (olej) na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso makrájíme na plátky které naklepeme a pokrájíme na malé kousky dle uvážení. Kousky vložíme do přiměřené mísy, přisypeme oněch 15g soli, pepř dle uvážení a vše řádně rukou prohněteme (můžeme připravit ráno a uložit do lednice).

  2. Před smažením promícháme s moukou, přidáme rozkvedlaná vejce, opět prohněteme, to samé se strouhankou a vložíme do široké pánve s rozpáleným tukem. Jde zde vlastně jen o rychlou přípravu, další je klasika.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!