Jiřinčiny medové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
100 g mléka
300 g cukru krupice
3 lžíce medu
3 vejce
400 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
Náplň:
250 g másla
1 Salko
2 zakysané smetany
trochu cukru
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).

  2. Do lehce prochladlé máslové hmoty vešleháme vejce a mouku se sodou. Toto těsto pak rozetřeme na 4 plechy s pečícím papírem (na každý přibližně 6 lžic těsta) a upečeme dohněda při 170°C. Necháme zchládnout.

  3. Okraje plátů odkrojením zarovnáme (odřezky schováme) a každý plát po délce rozřízneme na 3 pruhy (4x3=12 pruhů, při plnění nádivkou přijdou 4 pruhy na sebe, vzniknou 3 dlouhé řezy).

  4. Smícháme zakysanky s trochou cukru moučka. Zvlášť vyšleháme máslo a vešleháme do něj Salko. Při plnění pruhy mažeme střídavě máslovým krémem a zakysanou smetanou. Celý řez pak omažeme krémem a posypeme rozmixovanými odřezky se strouhanými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!