Polévka z čerstvého zelí s houbami a cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 menší hlávky zelí
1 hrst sušených lesních hub
300 g uvařené cizrny
2-3 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky pálivé mleté papriky
1/2 lžičky uzené papriky (nemusí být)
1 lžička kmínu
zeleninový vývar
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nudličky zelí, sušené houby (nenamáčíme je předem), mouku, kmín a za stálého míchání vše orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, papriky, necháme je rozvonět a zalijeme vývarem. Rozšleháme, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.

  2. Před koncem přidáme připravenou cizrnu a ještě krátce povaříme. Hotovou polévku posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!