Polévka z čerstvého zelí s houbami a cizrnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 menší hlávky zelí
- 1 hrst sušených lesních hub
- 300 g uvařené cizrny
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky pálivé mleté papriky
- 1/2 lžičky uzené papriky (nemusí být)
- 1 lžička kmínu
- zeleninový vývar
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup Polévka z čerstvého zelí s houbami a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nudličky zelí, sušené houby (nenamáčíme je předem), mouku, kmín a za stálého míchání vše orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, papriky, necháme je rozvonět a zalijeme vývarem. Rozšleháme, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.
Před koncem přidáme připravenou cizrnu a ještě krátce povaříme. Hotovou polévku posypeme petrželkou.