Oříškové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1/2 KL mleté skořice
1 PL hladké mouky
1 Kl prášku do pečiva
250 g jemně namletých vlašských ořechů
Náplň:
250 g Mascarpone
1 kokosový pudink (prášek)
300 ml mléka
1,5 PL cukru
200 ml kysané smetany
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, oba cukry, sůl, skořici našleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s namletými ořechy. Přidáme do základu a promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut, záleží na troubě. Piškot po upečení nechte vychladnout. Po vychladnutí ho rozpulte.

  2. Pudink uvaříme podle návodu a za občasného míchání necháme vychladit.

  3. Mascarpone a zakysanou smetanu promícháme a postupně vmícháme vychladlý pudink. Když máme náplň hotovou, půlku ji namažeme na spodní plát, položíme druhý plát, pomažeme zbytkem náplně, ozdobíme šlehačkou a dáme do chladna ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!