Oříškové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1/2 KL mleté skořice
- 1 PL hladké mouky
- 1 Kl prášku do pečiva
- 250 g jemně namletých vlašských ořechů
- Náplň:
- 250 g Mascarpone
- 1 kokosový pudink (prášek)
- 300 ml mléka
- 1,5 PL cukru
- 200 ml kysané smetany
- šlehačka na ozdobu
Postup Oříškové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce, oba cukry, sůl, skořici našleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s namletými ořechy. Přidáme do základu a promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut, záleží na troubě. Piškot po upečení nechte vychladnout. Po vychladnutí ho rozpulte.
Pudink uvaříme podle návodu a za občasného míchání necháme vychladit.
Mascarpone a zakysanou smetanu promícháme a postupně vmícháme vychladlý pudink. Když máme náplň hotovou, půlku ji namažeme na spodní plát, položíme druhý plát, pomažeme zbytkem náplně, ozdobíme šlehačkou a dáme do chladna ztuhnout.