Červená čočka s pohankou, majoránkou a česnekem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 hrnek pohanky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 červená cibulka
- majoránka
- sůl
- pepř
- cca 1/2 cm proužek sádla
- jarní cibulka
- klobáska
- vajíčko
- kysané zelí
Postup Červená čočka s pohankou, majoránkou a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku uvaříme do měkka. Pohanku zalijeme 1.5-2 násobným množstvím vody, přivedeme k varu, necháme max. 1 minutu bublat a odstavíme. Přikryjeme pokličkou a necháme 15-20 minut stát.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek nasekaný na maličké kousíčky, promícháme a vsypeme uvařenou čočku.
Promícháme, přidáme pohanku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Na talíři můžeme zdobit opečenými kolečky klobásky, jarní cibulkou, hodí se k tomu uvařené vajíčko nebo chuť výborně doplní kysané zelí.