Červená čočka s pohankou, majoránkou a česnekem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 hrnek pohanky
2-3 stroužky česneku
1 červená cibulka
majoránka
sůl
pepř
cca 1/2 cm proužek sádla
jarní cibulka
klobáska
vajíčko
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme do měkka. Pohanku zalijeme 1.5-2 násobným množstvím vody, přivedeme k varu, necháme max. 1 minutu bublat a odstavíme. Přikryjeme pokličkou a necháme 15-20 minut stát.

  2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek nasekaný na maličké kousíčky, promícháme a vsypeme uvařenou čočku.

  3. Promícháme, přidáme pohanku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  4. Na talíři můžeme zdobit opečenými kolečky klobásky, jarní cibulkou, hodí se k tomu uvařené vajíčko nebo chuť výborně doplní kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!