Pečený řapíkatý celer s kuřecím stehnem a sýrovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (prsa)
sójová omáčka + chilli omáčka
olivový olej
+ bylinky (libeček, cibulková zelená pokrájená nať)
2 stonky řapíkatého celeru
pepř
sůl
červená paprika
Na omáčku:
150 g majonézy
2 polévkové lžíce zakysané smetany
1 polévková lžíce pikantní hořčice
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
80 g nivy nebo jiného nastrouhaného sýru (výborný je hermelín)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a papírovou utěrkou osušíme.

  2. Stehno obrátíme kůží dolů a ostrým nožem nařízneme maso podél stehenní kosti a roztáhneme. Kůži nařízneme několika řezy.

  3. Takto připravená stehna pokapeme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, olivovým olejem a posypeme pokrájenýma bylinkama.

  4. Necháme asi 1-2 hodiny naložené a poté pečeme v troubě / nebo grilujeme /asi 20 minut.

  5. Řapíkatý celer omyjeme, osušíme a rozkrojíme podélně na úzké proužky. Potřeme je olejem, posypeme červenou sypkou paprikou, solí a pepřem. Pečeme na pánvi asi 8 minut/ nebo grilujeme/.

  6. Sýrovou omáčku připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany, česneku, nastrouhané nivy, pokrájené pažitky a hořčice. Dochutíme solí a pepřem. Zdroj: Pošli recept / v surovinách pozměněno /


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!