Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 celých vajec
- 130 g cukru krupice
- 170 ml oleje
- 50 ml mléka
- cca 80 g zakysané smetany (nebo půl kelímku)
- cca 170 ml šlehačky
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- prášek do pečiva
- citronová kůra
- 300 g polohrubé mouky
- višně nebo jakékoliv jiné ovoce
Postup Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.
Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe višněmi nebo jiným ovocem.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut na 180-200 stupňů. Bublanina je hotová, když se nelepí na párátko a jde od krajů. Pokud je ovoce kyselejší, můžeme před podáváním pocukrovat.