Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 celých vajec
130 g cukru krupice
170 ml oleje
50 ml mléka
cca 80 g zakysané smetany (nebo půl kelímku)
cca 170 ml šlehačky
1 vanilkový pudinkový prášek
prášek do pečiva
citronová kůra
300 g polohrubé mouky
višně nebo jakékoliv jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.

  2. Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.

  3. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe višněmi nebo jiným ovocem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut na 180-200 stupňů. Bublanina je hotová, když se nelepí na párátko a jde od krajů. Pokud je ovoce kyselejší, můžeme před podáváním pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!