Bramborová pomazánka s Hermelínem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 větší uvařené brambory (cca 250 g)
- 1 Hermelín
- 2 jarní cibulky
- 70-80 g šunky nebo uzeného masa
- 1 lžíce hořčice
- 3-4 lžíce tatarské omáčky
- sůl
- pepř
Postup Bramborová pomazánka s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Sýr dáme 1/2 hodiny předem do mrazáku. Cibulku a šunku nakrájíme na drobno.
Smícháme brambory, sýr, hořčici a cibulku. Přidáváme tatarskou omáčku (možno na půl se zakysankou) do požadované konzistence.
Nakonec dosolíme a dopepříme. Pomazánku je před podávaním lépe nechat 1/2 hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se sýr rozležel.