Křehké kuřecí řízky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou (nebo vykostěných stehen bez kůže)
- 1 PL bramborového škrobu (solamylu)
- 2 PL citrónové šťávy
- 1/2 PL jedlé sody
- sůl dle chuti
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Postup Křehké kuřecí řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte. Pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Maso byste měli v chladničce nechat odpočinout alespoň 20 minut.
Obalte v mouce, na pánvi rozehřejte olej a smažte dozlatova.
Příloha může být jakákoliv - kaše, brambor, ale u nás vítězí dobrý čerstvý chléb a kyselá okurka.