Křehké kuřecí řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou (nebo vykostěných stehen bez kůže)
1 PL bramborového škrobu (solamylu)
2 PL citrónové šťávy
1/2 PL jedlé sody
sůl dle chuti
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte. Pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Maso byste měli v chladničce nechat odpočinout alespoň 20 minut.

  2. Obalte v mouce, na pánvi rozehřejte olej a smažte dozlatova.

  3. Příloha může být jakákoliv - kaše, brambor, ale u nás vítězí dobrý čerstvý chléb a kyselá okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!