Batátovo-mrkvový závin

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g listového těsta
1 batát
1 mrkev
150 g tvrdého sýru
olej
sůl
2 snítky tymiánu
1 lžička mletého kmínu
1 bílek
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Mŕkvu a batát narežeme na malé kocky a dáme do pekáčika. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme na 180°C 10-15 minút. Necháme vychladnúť. Potom vetvičky vyberieme.

  2. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik.

  3. Na cesto nastrúhame polovicu syra, navrstvíme batátovú zmes a nastrúhame druhú polovicu syra. Stočíme do závinu.

  4. Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme sezamom.

  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!