Lahodné zapečené liškové sendviče
Recepty, HoubySuroviny
- 1 domácí chlebíčková veka
- 1 menší cibule
- miska lišek
- 2-3 plátky uzené rolky (nebo jiného uzeného masa, může být jen anglická slanina)
- tvrdý sýr asi 100 g (může být i Niva)
- máslo na namazání vek
- drcený kmín
- pažitka
- sůl
Postup Lahodné zapečené liškové sendviče
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso.
Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z nich vydušená, dáme k nim na chvíli ohřát uzené maso, ztáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.
Rozkrájíme si veku, každou namažeme tence máslem a lžičkou dáváme na sendviče dušenou směs.
Sýr si nastrouháme a sendviče jím posypeme, přendáme na plech s pečicím papírem a dáme zapéct do horké trouby na 10-15 minut.