Lahodné domácí věnečky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1/4 l vody
- 50 g másla
- 170 g hladké mouky
- 4 až 5 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 4 dl mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 15 až 20 dkg másla
- rumové aroma
- moučkový cukr dle chuti
Postup Lahodné domácí věnečky
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí vody dejte špetku soli, máslo a mouku. Snižte teplotu, důkladně promíchejte a vypracujte v hladkou nelepivou hmotu. Až se na dně hrnce vytvoří bílý povlak, přendejte těsto do mísy.
Nechte vychladnout a po částech zašlehejte vejce, prášek do pečiva a promíchejte. Na plech stříkáme věnečky, vždy dvě kola nad sebe, velké podle naší představy.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut a pak teplotu stáhneme na 180°C. Pečeme ještě asi 18 – 20 minut (záleží na troubě, každá peče jinak). Po upečení rozřízneme a věnečky naplníme krémem.
Krém: Do změklého másla nasypeme cukr a vyšleháme. Vmícháme vychladlý pudink a trochu rumového aroma. Krém ochutnáme a případně ještě dosladíme.