Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece nebo kýty
2 -3 větší jablka (letňáky)
snítka šalvěje
1 lžíce dijonské hořčice
50 g Schwarzwaldské šunky
2 lžíce strouhanky
150 ml bílého vína
1 vejce
bílý mletý pepř
sůl
lžička cukru (nemusí být)
lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou rozprostřeme připravenou nádivku.

  2. Nádivka: jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme vejce, cukr, šalvěj, mírně osolíme, opepříme a jemně promícháme se strouhankou. Kostky jablek by měly být jen lehce obalené.

  3. Roládky zavineme, upevníme jehlou nebo špejlí, osolíme a zprudka opečeme na směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Přibližně po 45 minutách maso odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Je-li třeba, během pečení podléváme podle chuti vodou nebo vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!