Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece nebo kýty
- 2 -3 větší jablka (letňáky)
- snítka šalvěje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 50 g Schwarzwaldské šunky
- 2 lžíce strouhanky
- 150 ml bílého vína
- 1 vejce
- bílý mletý pepř
- sůl
- lžička cukru (nemusí být)
- lžíce másla
- olej
Postup Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou rozprostřeme připravenou nádivku.
Nádivka: jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme vejce, cukr, šalvěj, mírně osolíme, opepříme a jemně promícháme se strouhankou. Kostky jablek by měly být jen lehce obalené.
Roládky zavineme, upevníme jehlou nebo špejlí, osolíme a zprudka opečeme na směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Přibližně po 45 minutách maso odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Je-li třeba, během pečení podléváme podle chuti vodou nebo vínem.