Ruské motánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vyválené listové těsto
Těsto:
125 g hladké mouky
75 g másla
25 g kakaa
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
na špičku nože prášek do pečiva
1 bílek
Na potření:
1 žloutek
1 lžice mléka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva a kakaem přesejeme na pracovní desku. Přidáme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a bílek. Zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice.

  2. Listové těsto rozvineme na pracovní desku.

  3. Těsto vyndáme z lednice a přes folii vyválíme na obdélník tak, aby měl rozměry jako polovina listového těsta. Těsto poté položíme na polovinu listového a druhou polovinou překryjeme.

  4. Poté vyválíme plát zhruba 32 cm na délku, šířka zůstane stejná.

  5. Plát nakrájíme na proužky silné 2 cm. Každý proužek zkroutíme a tvarujeme do požadovaného tvaru až na plechu vyloženém pečícím papírem.

  6. V mističce smícháme žloutek s mlékem a kroucánky potřeme. Můžeme posypat nasekanými mandličkami.

  7. Pečeme na 220°C asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!