Šťouchané brambory s chorizo klobáskou, sýrem a červenou cibulí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
1/2 nožičky ostřejší chorizo klobásy
1 větší červená cibule
150 g strouhaného jemného sýra
vývar na spaření cibule
máslo (nebo smetana na zjemnění)
petrželka
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s drceným kmínem doměkka. (Můžeme je ale i jen očistit kartáčkem). Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme.

  2. Osušenou změklou cibuli společně s kousky chorizo klobásky, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs.

  3. Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme s masem nebo samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!