Šťouchané brambory s chorizo klobáskou, sýrem a červenou cibulí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 1/2 nožičky ostřejší chorizo klobásy
- 1 větší červená cibule
- 150 g strouhaného jemného sýra
- vývar na spaření cibule
- máslo (nebo smetana na zjemnění)
- petrželka
- sůl
- drcený kmín
Postup Šťouchané brambory s chorizo klobáskou, sýrem a červenou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s drceným kmínem doměkka. (Můžeme je ale i jen očistit kartáčkem). Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme.
Osušenou změklou cibuli společně s kousky chorizo klobásky, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs.
Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme s masem nebo samotné.