Těstoviny se smetanovými hříbky
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g těstovin (širších nudlí - tagliatelle)
- asi 400 g hřibů
- 2 šalotky
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 50 ml suchého bílého vína
- asi 200 ml hovězího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- petrželka
- olej
Postup Těstoviny se smetanovými hříbky
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody. Hříbky rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme houby a necháme orestovat ze všech stran. Šalotku a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit.
Když se víno vyvařilo, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pak přilijeme smetanu, krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu, přimícháme nasekanou petrželku a vypneme. Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.