Těstoviny se smetanovými hříbky

Recepty, Houby

Suroviny

300 g těstovin (širších nudlí - tagliatelle)
asi 400 g hřibů
2 šalotky
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
50 ml suchého bílého vína
asi 200 ml hovězího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody. Hříbky rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vhodíme houby a necháme orestovat ze všech stran. Šalotku a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. Oboje přidáme k hříbkům, krátce osmahneme, podlijeme vínem a víno necháme vyvařit.

  2. Když se víno vyvařilo, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dusit. Pak přilijeme smetanu, krátce povaříme, aby se vše zredukovalo na potřebnou hustotu, přimícháme nasekanou petrželku a vypneme. Do hotových hub vmícháme uvařené scezené nudle a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!