Kari kokosová polévka Ramen

Recepty, Polévky

Suroviny

Na tofu:
4 lžíce tofu – na kostky
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce oleje
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce Hoisin omáčky
Na polévku:
2 lžíce oleje
2 hrnky žampiónů – na plátky
3 hrnky špenátu - mražené listy Bonduelle
3 stroužky česneku – nadrobno
10 cm zázvoru – strouhaného
1 lžička sušeného kari
1 hrnek zeleninového bujónu Knorr
300 gramů špaget Riscossa
4 lžíce kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte olejem a sójovou omáčkou. Přeneste na plech a pečte 30-40 minut, dozlatova a křupava. Na konec promíchejte s trochou Hoisin omáčky.

  2. Rozehřejte olej ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte žampiony a nechte zpěnit po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou, pak česnek, zázvor a kari. Nechte to celé zpěnit po dobu 3-5 minut, dokud to nezačne vonět.

  3. Pomalu přilévejte vývar a přiveďte k varu. Přidejte špagety a dusíme, dokud se neuvaří (obvykle to trvá 3-4 minuty). Přilijte kokosové mléko. A na konec dochutíme limetovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!