Kari kokosová polévka Ramen
Recepty, PolévkySuroviny
- Na tofu:
- 4 lžíce tofu – na kostky
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce Hoisin omáčky
- Na polévku:
- 2 lžíce oleje
- 2 hrnky žampiónů – na plátky
- 3 hrnky špenátu - mražené listy Bonduelle
- 3 stroužky česneku – nadrobno
- 10 cm zázvoru – strouhaného
- 1 lžička sušeného kari
- 1 hrnek zeleninového bujónu Knorr
- 300 gramů špaget Riscossa
- 4 lžíce kokosového mléka
Postup Kari kokosová polévka Ramen
Postup přípravy receptu
-
Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte olejem a sójovou omáčkou. Přeneste na plech a pečte 30-40 minut, dozlatova a křupava. Na konec promíchejte s trochou Hoisin omáčky.
Rozehřejte olej ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte žampiony a nechte zpěnit po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou, pak česnek, zázvor a kari. Nechte to celé zpěnit po dobu 3-5 minut, dokud to nezačne vonět.
Pomalu přilévejte vývar a přiveďte k varu. Přidejte špagety a dusíme, dokud se neuvaří (obvykle to trvá 3-4 minuty). Přilijte kokosové mléko. A na konec dochutíme limetovou šťávou.