Smažený hejk v pikantním těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks mořské štiky (ryby hejk)- kuchaná bez hlavy
- 3 PL kořeněné směsi Hraška pikant“
- petrželová nať
- voda
- olej
- sůl
Postup Smažený hejk v pikantním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.
Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.