Smažený hejk v pikantním těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks mořské štiky (ryby hejk)- kuchaná bez hlavy
3 PL kořeněné směsi Hraška pikant“
petrželová nať
voda
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).

  2. Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.

  3. Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.

  4. Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!