Pečená červená řepa s tymiánovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 červené řepy
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce balzamicového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 4 snítky tymiánu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- zeleninový vývar
- sůl
Postup Pečená červená řepa s tymiánovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cviklu narežeme na malé kocky, dáme na malý pekáčik a premiešame s olivovým olejom, trochou soli, octom a na plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme v rúre na 180°C asi 15 minút.
Medzitým na slnečnicovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme čierne a nové korenie, tymián, bobkový list, soľ a chvíľku pražíme. Prisypeme múku a dobre premiešame. Zalejeme vývarom, rozšľaháme na hladkú omáčku, ktorú 15 min povaríme. Potom omáčku precedíme a dosolíme, ak treba.
Upečenú cviklu podávame s omáčkou a kuskusom alebo ryžou.