Kachní játra na grilu, naložená v marinádě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kachních jater
- 6 plátků slaniny
- olej
- Na marinádu:
- nasekané bylinky (tymián,oregano, petrželka)
- 1/2 hrnku mléka
- 4 prolisované stroužky česneku
- uzená paprika
- sojová omáčka
- worcester
Postup Kachní játra na grilu, naložená v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kachní játra odblaníme a nakrájíme na plátky, které na krajích nařízneme, aby se při grilování nekroutily. Naložíme do marinády z bylinek, mléka, uzené papriky, sojové omáčky, česneku a worcesteru. Necháme asi 2 hodiny v chladu.
Játra po této době kuchyňskou utěrkou osušíme a restujeme z obou stran na grilovací pánvi s kousky slaniny.
Podáváme se salátem.