Jelítko zapečené v lepenici

Recepty, Ostatní

Suroviny

jelítka podle počtu strávníků
750-800 g brambor
300 g kysaného zelí
mléko dle potřeby
lžíce sádla
2 cibule
sůl
kmín
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy.

  2. Kysané zelí překrájíme, přidáme k opečené cibuli. Společně chvíli podusíme. Pokud je moc kyselé přidáme špetku cukru.

  3. Uvařené brambory scedíme (trochu vody necháme na dně) a s trochou mléka rozšťoucháme. Přidáme cibulové zelí a promícháme. Posypeme čerstvě mletým pepřem.

  4. Pekáček lehce vymažeme sádlem a vložíme zelné brambory. Doprostřed uložíme jelítka a dáme na 15-20 minut zapéct do předem vyhřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!