Nepečený cheesecake s borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g Digestive ovesné
- 70 g másla
- 350 g jemného tvarohu (případně mascarpone)
- 500 ml šlehačky
- 200 g moučkového cukru
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 15 g želatiny
- 150 g borůvek
Postup Nepečený cheesecake s borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice. Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.
Smíchejte tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.
Servírujte s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou (140 g borůvek rozmixujte s 50 g přírodního cukru a lžící citrónové šťávy, aby byla hladká, protřete sítem) nebo dát navrch zakysanou smetanu smíchanou s cukrem a citrónovou šťávou.