Nepečený cheesecake s borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g Digestive ovesné
70 g másla
350 g jemného tvarohu (případně mascarpone)
500 ml šlehačky
200 g moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy
15 g želatiny
150 g borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice. Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.

  2. Smíchejte tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.

  3. Servírujte s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou (140 g borůvek rozmixujte s 50 g přírodního cukru a lžící citrónové šťávy, aby byla hladká, protřete sítem) nebo dát navrch zakysanou smetanu smíchanou s cukrem a citrónovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!