Dušená mrkev s jablkem
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g očištěné mrkve nastrouhané nahrubo
- 150 g pomazánkového másla s křenem
- 1 plátek másla o síle 1 cm
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1 menší nakyslé oloupané jablko nakrájené na drobné kostičky
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 menšího citrónu
- 6 lžic vody
- 1 lžíce nasekané petrželové natě
- sůl
- cukr podle chuti
Postup Dušená mrkev s jablkem
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu.
Přibližně po 2 minutách přidáme šťávu a kůru z citronu, podlijeme 6 lžícemi vody, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
2minuty před koncem přidáme pomazánkové máslo, promícháme a dodusíme.
Měkkou mrkev promícháme s petrželkou, podle potřeby přisolíme a podle chuti přisladíme. Podáváme s bramborem a různě upraveným masem.