Voňavá čočka s mrkví a špenátem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek hnědé čočky
- 2 malé mrkve
- 1 cibule
- asi 100 g listového špenátu
- olej
- římský kmín
- koriandr
- zázvor (nejlépe čerstvý, pokrájený nadrobno, příp. sušený)
- špetka chilli
- sůl
- pepř
Postup Voňavá čočka s mrkví a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Čočku si předem (alespoň dvě hodiny, lépe den předem) namočíme.
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, chilli a zázvor a necháme koření rozvonět.
Ppoté přisypeme nahrubo nastrouhané mrkve a chvilku restujeme. Slijeme čočku a přidáme ji ke směsi. Zalijeme vodou asi 1 cm nad čočku a vaříme do změknutí (20-25 minut).
Ke konci vaření přimícháme listový špenát, sůl a pepř a krátce povaříme, případně dokořeníme dle chuti. Na závěr můžeme zjemnit dvěma lžícemi smetany nebo kokosového mléka.