Dalamánky II
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 320 ml syrovátky (vody)
- 5 PL oleje
- 75 g žitná mouka celozrnná
- 75 g žitná mouka chlebová
- 300 g pšeničná mouka chlebová
- 40 g polohrubá mouka
- lžička sladěnky
- 2 lžičky soli
- 1/2 PL kmínu
- 1/2 PL lněných semínek
- 1/2 PLsezamu
- 1/2 slunečnicová semínka
- 17 g droždí
Postup Dalamánky II
Postup přípravy receptu
-
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí.
Necháme 30 minut kynout.
Zapneme troubu na 250°C, aby se předehřála.
Mezitím z těsta rukama potřenýma olejem tvarujeme dalamánky.
Před vložením do trouby nařízneme žiletkou a postříkáme vodou.
Troubu zapaříme a teplotu ztlumíme na 220°C.