Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 listové těsto
1 vejce
200 g světlého prejtu
strouhanka do prejtu
drcený kmín
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý jelítkový prejt, do kterého jsme přidali trochu strouhanky na zahuštění. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.

  2. Přeneseme na plech, který jsm potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut na 180 -200 stupňů a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15–20 minut, na 160-170 stupňů, ale hlídáme)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!