Jahodová pikantní a rychlá mlska
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g čerstvých jahod
- 4 pl moučkového cukru
- 4 pl jahodového sirupu
- 100 ml 30% sladké smetany
- 100 ml kefíru
- 10 g sypké želatiny
Postup Jahodová pikantní a rychlá mlska
Postup přípravy receptu
-
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat.
Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme.
Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod.
Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí.
Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky.
Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.