Pomalu pečená husa s jablky a medem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 středně velká husa
4 jablka
100 g másla
60 g tekutého medu
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř osolíme a okmínujeme. Dovnitř vložíme jedno jablko, zbavené jádřince a oloupanou cibuli. Další jablka přepůlíme a dáme stranou.

  2. Husu vložíme do vyššího pekáčku, (dala jsem ji na mřížku, která je součást pekáčku), přidáme trochu vody a pod pokličkou pečeme 120-130 minut na 170 stupňů. Po této době poklici i mřížku odstraníme, slijeme výpek.

  3. Husu potom potřeme směsí medu a rozpuštěného másla, přidáme pokrájená jablka a pečeme dalších 90 minut - dozlatova. Během pečení poléváme husu výpekem. Pokud se vypeče hodně tekutiny, částečně ji slijeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s červeným (i s bílým) zelím s jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!