Jihofrancouzský salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 velká hlávka listového salátu
4 rajčata
2 zelené papriky
1 olejovky nebo tuňák v oleji
3 natvrdo uvařená vejce
100 g tvrdého sýra (eidam nebo ementál)
1 nasekaná cibule
Zálivka:
2 lžičky plnotučné hořčice
2 lžíce octa
špetka soli
4 lžíce oleje
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy narovnáme očištěný a na listy rozebraný salát. Poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a ¼ vejci, na proužky nakrájenými paprikami, proužky rybiček olejovek nebo tuňákem. Posypeme na kostičky nakrájeným sýrem a cibulí.

  2. Zvlášť umícháme hořčici a octem a špetkou soli, přidáme olej a mícháme tak dlouho, až se všechny přísady spojí v kašičku. Nakonec přidáme nadrobno nasekaný česnek. Touto zálivkou salát a ostatní zeleninu přelijeme. Podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!