Jihofrancouzský salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 velká hlávka listového salátu
- 4 rajčata
- 2 zelené papriky
- 1 olejovky nebo tuňák v oleji
- 3 natvrdo uvařená vejce
- 100 g tvrdého sýra (eidam nebo ementál)
- 1 nasekaná cibule
- Zálivka:
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžíce octa
- špetka soli
- 4 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
Postup Jihofrancouzský salát
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy narovnáme očištěný a na listy rozebraný salát. Poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a ¼ vejci, na proužky nakrájenými paprikami, proužky rybiček olejovek nebo tuňákem. Posypeme na kostičky nakrájeným sýrem a cibulí.
Zvlášť umícháme hořčici a octem a špetkou soli, přidáme olej a mícháme tak dlouho, až se všechny přísady spojí v kašičku. Nakonec přidáme nadrobno nasekaný česnek. Touto zálivkou salát a ostatní zeleninu přelijeme. Podáváme s tmavým chlebem.