Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty (nejlépe ze selete)
1 malá kedlubna
1 malý fenykl
1 malá mrkev
1 střední cibule
3 stroužky česneku
zeleninový vývar
olej
Solamyl
pepř
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme.

  2. Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí.

  3. Maso necháme v chladu nejlépe do následujícího dne odležet.

  4. Kedlubnu, fenykl, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké plátky.

  5. Naložené plátky masa opékáme zprudka na pánvi s troškou oleje do zlatohnědé barvy.

  6. Po opečení maso uchováme mimo pánev v teple a do výpeku z masa dáme nakrájenou zeleninu (kedlubnu, mrkev, fenykl, cibuli) a necháme zlehka opékat. J

  7. akmile je zelenina opečena tak, že je akorát na skus – tedy ani tvrdá a ani rozvařená přidáme cca 1,5 dl zeleninového vývaru – pokud není, pomůže půl kostky zeleninového bujonu.

  8. Necháme projít jednou krátkým varem a velmi zlehka zahustíme lžičkou škrobu Solamyl rozmíchanou v trošce vody.

  9. Jakmile se nám šťáva zahustí, již nevaříme a máme hotovo. Dle chuti a potřeby můžeme osolit a opepřit, případně přidat kousek másla pro zjemnění. Výbornou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!