Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové kýty (nejlépe ze selete)
- 1 malá kedlubna
- 1 malý fenykl
- 1 malá mrkev
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- olej
- Solamyl
- pepř
- sůl
- máslo
Postup Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme.
Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí.
Maso necháme v chladu nejlépe do následujícího dne odležet.
Kedlubnu, fenykl, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké plátky.
Naložené plátky masa opékáme zprudka na pánvi s troškou oleje do zlatohnědé barvy.
Po opečení maso uchováme mimo pánev v teple a do výpeku z masa dáme nakrájenou zeleninu (kedlubnu, mrkev, fenykl, cibuli) a necháme zlehka opékat. J
akmile je zelenina opečena tak, že je akorát na skus – tedy ani tvrdá a ani rozvařená přidáme cca 1,5 dl zeleninového vývaru – pokud není, pomůže půl kostky zeleninového bujonu.
Necháme projít jednou krátkým varem a velmi zlehka zahustíme lžičkou škrobu Solamyl rozmíchanou v trošce vody.
Jakmile se nám šťáva zahustí, již nevaříme a máme hotovo. Dle chuti a potřeby můžeme osolit a opepřit, případně přidat kousek másla pro zjemnění. Výbornou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.