Lepenice plná vitaminů

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 velké cibule
olej nebo sádlo
cukr
drcený kmín
sůl
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.

  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.

  3. Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.

  4. Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.

  5. Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.

  6. Dochutíme solí, cukrem a kmínem.

  7. Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!