Lepenice plná vitaminů
Recepty, Bramborová jídlaPostup Lepenice plná vitaminů
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.
Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.
Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.
Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.
Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.
Dochutíme solí, cukrem a kmínem.
Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.