Lepenice z brambor zbylých od oběda

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 velká cibule - drobně nakrájet
sádlo
brambory uvařené
s kmínem
kysané zelí - nechat odkapat a je-li potřeba, tak trochu překrájet
škvarky - nejsou nezbytné, ale jsou moc dobré

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda.

  2. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám vidličkou), které zbyly od oběda, ale mohou být i čerstvě uvařené.

  3. Pak do nich vmíchat odkapané zelí a chvíli prohřát.

  4. Na talíři posypat škvarky a teplou cibulkou.

  5. Ani maso nemusí být, ale kdo chce, může si přidat třeba uzené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!