Lepenice z brambor zbylých od oběda
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 velká cibule - drobně nakrájet
- sádlo
- brambory uvařené
- s kmínem
- kysané zelí - nechat odkapat a je-li potřeba, tak trochu překrájet
- škvarky - nejsou nezbytné, ale jsou moc dobré
Postup Lepenice z brambor zbylých od oběda
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda.
Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám vidličkou), které zbyly od oběda, ale mohou být i čerstvě uvařené.
Pak do nich vmíchat odkapané zelí a chvíli prohřát.
Na talíři posypat škvarky a teplou cibulkou.
Ani maso nemusí být, ale kdo chce, může si přidat třeba uzené.