Hanácké chlebíčky

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Hanácký salát:
350 g sterilovaného červeného zelí
3 lžíce majonézy
(část můžete nahradit bílým jogurtem)
1-2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
mletý pepř
podle potřeby špetka cukru, je-li zelí kyselé
Dále:
2-3 vejce vařená natvrdo
zelená nať 1 cibulky
kousek červené papriky
pomazánkové máslo
nastrouhaný plátek sýra na ozdobu
pečivo - používám dřevorubecký chléb,
ale lze použít chlebíčkovou veku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme hanácký salát. Zelí necháme na sítku okapat a smícháme všechny suroviny. Nakrájené plátky chleba (nebo veky) lehce potřeme pomazánkovým máslem, aby se pečivo nerozmočilo.

  2. Pomocí vidličky navrstvíme na každý plátek připravený salát. Uvařená vejce oloupeme nejlépe pod vodou, osušíme papírovou utěrkou a každé rozkrojíme na 8 měsíčků. Na salát položíme měsíček vejce, přidáme špetku strouhaného sýru, posypeme nasekanou cibulkou a dozdobíme kouskem papriky.

  3. Kdo nechce vejce, může dát na každý chlebíček plátek sýra, stočený do kornoutku nebo kolečko kozího sýra a ozdobit okurkou, paprikou nebo jen petrželkou. Salát se může podávat i samotný, jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!