Hanácké bramborové koláče z hladké mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g hladké mouky
- 300 g vařených strouhaných brambor
- 70 ml mléka
- 45 ml oleje
- 3 vejce (žloutky)
- 45 g cukru
- 3 g soli
- 7 g sušeného aktivního droždí
- Tvarohová náplň:
- 450 g tvrdého tvarohu
- 1 vejce
- 112 g cukru
- 5 lžic mléka
Postup Hanácké bramborové koláče z hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte všechny ingredience na těsto a vytvořte z něj 12 kuliček o hmotnosti 90 g až 95 g, nebo 24 kuliček o hmotnosti 45 g až 50 g. Přikryjte je utěrkou a nechejte vykynout.
Po vykynutí uspořádejte na dva pomaštěné plechy po šesti kuličkách a dlaní je zploštěte. Doprostřed každé placičky pomoučenou skleničkou vymáčkněte důlek a naplňte jej libovolnou náplní.
Potřete koláče zbylými bílky. Pečte v horní části trouby na 200 °C 20 až 25 minut.
Mezitím, co těsto kyne, všechny ingredience na tvarohovou náplň rozmixujte tyčovým mixérem. Naplňte tvarohovou náplní cukrářský pytlík a krouživým pohybem naplňte koláče.