Roštěnky se směsí z deseti koření
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg vysokého roštěnce nebo zadního hovězího
- 2 větší cibule
- česnek dle chuti (stroužky, nebo sušený)
- 1 lžíce hořčice
- hladká mouka dle potřeby
- hrst sterilované kapie
- sádlo nebo olej
- sůl
- Koření:
- špetku černého pepře
- špetka zázvoru
- špetka kardamonu
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 lžička mleté papriky
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička mletého kmínu
- špetka muškátového oříšku
- špetka skořice
- 1 lžička sušené hlívy ústřičné
Postup Roštěnky se směsí z deseti koření
Postup přípravy receptu
-
Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme.
Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme po obou stranách kořením-mírně a projedeme jemně hladkou moukou.
V rozpáleném sádle (oleji) osmahneme z obou stran roštěnky, vyndáme je na mísu a na výpeku osmažíme cibule, nakrájené na jemno a česnek na plátky, nebo můžeme použít sušený, po chvíli přidáme mouku, kterou osmahneme, naředíme vodou, dáme hořčici, prošleháme, vrátíme osmahnuté roštěnky, dáme zbytek kořeněné směsi, teplotu na sporáku stáhneme na nejmenší a dusíme, až je maso měkké, přidáme ještě sterilovanou kapii, dosolíme, pokud se nám šťáva vydusila, dolijeme vývarem, abychom měli dost šťávy a ještě povaříme.