Ryba z Delty Mekong
Recepty, RybySuroviny
- 500 g pangase
- 4 jarní cibulky
- 1 červená cibule
- 2 čerstvé papriky
- 5 ks houby Jidášovo ucho
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo rybí)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- olej
Postup Ryba z Delty Mekong
Postup přípravy receptu
-
Pangase necháme rozmrazit a vysušíme ho papírovou utěrkou. Nakrájíme filety na nudličky, posypeme zázvorem, přidáme obě omáčky, rozšlehané vejce a solamyl rozmíchaný v trošce vody a necháme chvíli odležet.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme proužky červené cibule, papriky, jemně pokrájené bílé části jarních cibulek a předem namočené a pokrájené Jidášovo ucho. Vše krátce podusíme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Na pánev přilijeme trochu oleje, necháme rozpálit, vložíme naložené rybí nudličky a za stálého míchání opečeme. Před koncem přidáme zeleninu a vše opékáme ještě cca 1 minutu. Je-li třeba, dochutíme ještě sojovou omáčkou podle chuti a posypeme zelenou cibulkovou natí.