Kuře mnoha chutí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí stehna
- červené papriky
- pórek
- sterilovaná kukuřice
- smetana
- tvrdý sýr (dle oblíbenosti)
- Na marinádu:
- olej
- sójová omáčka (raději více)
- 1 lžíce vinný ocet
- 4 stroužky česneku
- bylinkové koření nebo čerstvé bylinky (tymián, šalvěj, bazalka, oregáno)
Postup Kuře mnoha chutí
Postup přípravy receptu
-
Stehna i s kůží zvrchu trochu nařežeme, aby se marináda dostala lépe do masa, osolíme a potřeme marinádou.
Necháme alespoň hodinu odležet.
Pak zprudka opečeme a podlijeme trochou vody, přikryté dusíme asi 10 min.
Maso vyjmeme a do pekáče rozložíme na větší kusy pokrájenou zeleninu a kukuřiči, vrátíme maso a podlijeme smetanou, dáme péct.
Ke konci zasypeme nastrouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.