Hruškový štrúdl s mandlemi a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g listového těsta (1 balení)
- 4 hrušky
- 2 hrsti mandlí
- 100 g čokolády
- kokos (dle chuti)
- 1 vanilkový cukr (podle chuti hrušek)
- piškoty
- vejce na potření závinu
- mouku na vál
Postup Hruškový štrúdl s mandlemi a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo rád.
Směs necháme stranou a rozválíme si těsto, které po vyválení posypeme nadrcenými piškoty. Na vyválené a piškotem posypané těsto rozprostřeme směs a na závěr posypeme kousky čokolády (já si jí mixuji na malé kousky velikosti třešňové pecky) tak aby byla po obvodu celé směsi.
Poté zavineme a pomažeme vejcem. Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nám závin nezezlátne.