Dort Jadran

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus: 4 vejce
15 dkg cukru
15 dkg polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
1.náplň:
250 ml mléka
8 dkg cukru
10 dkg mletých ořechů
12,5 dkg másla
2.náplň:
2 šlehačky
2 ztužovače do šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.

  2. Zatím si svaříme mléko s cukrem, přidáme umleté ořechy a asi 5 minut povaříme.

  3. Z upečeného korpusu odřízneme 1/3 a rozdrobíme ji do misky. Utřeme máslo, přidáme do něj vychladlou ořechovou hmotu a rozdrobený korpus.

  4. Zbylý korpus potřeme rybízovým džemem a vložíme zpět do dortové formy. Na marmeládu natřeme ořechovou náplň.

  5. Ušleháme obě šlehačky se ztužovačem a část jí natřeme na ořechovou směs. Zbylou šlehačku si necháme na ozdobu.

  6. Dort dáme alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout a potom vyndáme z formy a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!