Dort Jadran
Recepty, DortySuroviny
- Korpus: 4 vejce
- 15 dkg cukru
- 15 dkg polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- 1.náplň:
- 250 ml mléka
- 8 dkg cukru
- 10 dkg mletých ořechů
- 12,5 dkg másla
- 2.náplň:
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače do šlehačky
Postup Dort Jadran
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.
Zatím si svaříme mléko s cukrem, přidáme umleté ořechy a asi 5 minut povaříme.
Z upečeného korpusu odřízneme 1/3 a rozdrobíme ji do misky. Utřeme máslo, přidáme do něj vychladlou ořechovou hmotu a rozdrobený korpus.
Zbylý korpus potřeme rybízovým džemem a vložíme zpět do dortové formy. Na marmeládu natřeme ořechovou náplň.
Ušleháme obě šlehačky se ztužovačem a část jí natřeme na ořechovou směs. Zbylou šlehačku si necháme na ozdobu.
Dort dáme alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout a potom vyndáme z formy a dozdobíme.