Gulášová polévka z mletého hovězího masa a hub
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 větší cibule nadrobno pokrájená
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sádla (nebo podle každého)
- 4 brambory
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 1 čajová lžička uzené papriky
- 1,5 litru hovězího vývaru
- 1,5 hladké mouky
- 1 polévková lžíce drceného kmínu
- 1 čajová lžička majoránky
- sůl
- pepř
- hrstka sušených hub (není nutná)
Postup Gulášová polévka z mletého hovězího masa a hub
Postup přípravy receptu
-
Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a zalijeme vývarem a necháme vařit.
Polévku osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, obě červené papriky, drcený kmín a do polévky dáme vařit omyté brambory, pokrájené na drobné kostičky.
Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Ke konci vaření můžeme přidat i namočené pokrájené houby ale jen podle chuti- není nutné.
Na závěr přidáme do polévky promnutou majoránku. Podle potřeby dochutíme.
Polévku můžeme servírovat i ve vydlabaném bochníku chleba nebo klasicky ji podáváme na talíři.