Gulášová polévka z mletého hovězího masa a hub

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
1 větší cibule nadrobno pokrájená
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce sádla (nebo podle každého)
4 brambory
1 polévková lžíce sladké papriky
1 čajová lžička uzené papriky
1,5 litru hovězího vývaru
1,5 hladké mouky
1 polévková lžíce drceného kmínu
1 čajová lžička majoránky
sůl
pepř
hrstka sušených hub (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a zalijeme vývarem a necháme vařit.

  2. Polévku osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, obě červené papriky, drcený kmín a do polévky dáme vařit omyté brambory, pokrájené na drobné kostičky.

  3. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  4. Ke konci vaření můžeme přidat i namočené pokrájené houby ale jen podle chuti- není nutné.

  5. Na závěr přidáme do polévky promnutou majoránku. Podle potřeby dochutíme.

  6. Polévku můžeme servírovat i ve vydlabaném bochníku chleba nebo klasicky ji podáváme na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!