Třešňový sirup
Recepty, NápojeSuroviny
- 3 kg třešní (váha i s peckami)
- 1,5 l vody
- 1 kg cukru krystal
- štáva ze 2 velkých citronů
- 1 Pektol
Postup Třešňový sirup
Postup přípravy receptu
-
Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu. (Sklep, spíže.)
Den 2.: přecedíme přes plátno, třesně přes něj i vymačkáme, přidáme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a 10 minut vaříme (za stálého míchání). Přidáme Pektol (pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny) a ihned odstavíme ze sporáku.
Plníme do vyvařených, ještě horkých lahví a dobře uzavřeme.