Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 kávový šálek červené čočky
1 malá jarní cibulka
větší oříšek másla
1 zarovnaná kávová lžička hořčice
1 stroužek česneku
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout.

  2. Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti.

  3. Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!