Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 kávový šálek červené čočky
- 1 malá jarní cibulka
- větší oříšek másla
- 1 zarovnaná kávová lžička hořčice
- 1 stroužek česneku
- sůl dle chuti
Postup Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout.
Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti.
Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.